A!

När jag försökte lugna mig inför min förlossning då tänkte jag de allra väsrta att man inte skulle överleva pga smärtan. Men jag upplevde min förlossning inte alls smärtsam. När jag fick eda:n så kände jag bara tryck ner inte alls smärta. Så jag tycker själv att min förlossning var en drömförlossning tog 4 timmar för henne att komma ut från att vi kom in. :)


alva!

Vår lilla tjej höll på att komma i v33 fick värkar  som förlossningen stoppade upp. Fick ligga inne 1 vecka för de. Sen sa dem att hon fick komma om hon ville så de slutade att ge mig värkstopp. Åkte in 2 ggr till med värkar innan hon kom. 4 gången gillt! men nu är hon här och är snart 3 månader. Är världens lyckligaste <3

Förlossningsberättelse!

Min förlossningsberättelse började natten mellan 8-9 augusti när jag gick och la mig hade jag som mensvärk brydde mig inte så mycket eftersom jag haft ont i 4 veckor så började jag tröttna. Kl 11 den 9 augusti ringde jag och var ledsen till  min mamma och sa att jag inte orkade mer, hon försökte trösta via telefon. Vi la på. Satt i sängen och pratade med david, efter en stund blev de blött i sängen. Ja vattnet gick kl12. David fick lite panik medans jag tog de lugnt. Gick in och ställde mig i badkaret ett bra tag så de skulle rinna klart. David blev arg på mig flera ggr och sa att jag skulle skynda mig men jag sa att vi kunde ta de lungt. Han körde fram bilen och vi började åka mot västerås. Det gick bra enda till vi kom på motervägen till köping där de var avstängt. När vi sen kom in i västerås kom värkarna allt tätare och de började göra riktigt ont. Att gå från bilen och in till förlossningen var en pers. Vin kom in 13.41 då satte dem ctg direkt en ca 15 min efter de fick jag klä av mig mina våta kläder, att man kan ha så mkt vatten. Sen fick vi ett rum och jag fick eda direkt. Var öppen 4cm när vi kom in efter de satt eda:n tittade hin igen då var de 5cm. Prövade lustgasen 3 ggr men de var inget för mig, jag blev så konstig i huvudet men värken var kvar. Skrattade och skoja med david ett bra tag. Sa till david strax innan kl 17 att jag inte kunde hålla emot längre och jag började krysta automatiskt sen kom undersköterskan och vår bm in oj här har de hänt grejer, nu är de dax att krysta, då sa jag att jag inte kunnat hålla emot längre. Började krysta 17.10 ut kom vår lilla alva 17.36. Så underbar, sen skulle moderkakan ut vilket den gjorde efter några tryck på magen. Så sydde hon några få stygn.

Har aldrig varit så pigg som jag var efter min förlossning. Vi fick brickan och kom upp på bb 20.30. Åkte hem kl 10 dagen därpå alltså den 10/8.

De var min berättelse! Hon vägde 2618g och 46 lång, föddes i 37+0!

Kram!

Onsdag!

Nu är de onsdsg kväll snart helg igen, david jobbar imorgon sen tar han helg så de längtar både ja o alva till <3

Idag har vi bara tagit de lungt för Alva ville inte sova inatt. La henne i sin säng som vi brukar men började gnälla , då tog david upp henne och hon började gallskrika. Jag tog henne och hon blev tyst, så höll vi på i många timmar. Hon somnade hos mig men kan inte riktigt sova om hon ligger hos mig. Så fick sova 3 timmar mellan 7-10. Hon brukar vara duktig och sova minst 6 timmar varje natt men inte inatt. Hoppas hon sover bättre inatt. Tror de kan vara tänder på g även om hon bara är 2 1/2 månad, hon dreglar som bara den, är röd o svullen i munnen så kliar de väldigt mkt.
Imorgon blir de efterkontrollen för mig. Då blir de blodtryck, blodprov, vikt och prata preventivmedel och så ska jag äntligen få min förlossningsberättelse, längtar :)Kram!

Torsdag/fredag!

Torsdag: var vi på förmiddagen på babysång. Alva gillade de men hon blev så hungrig då var de inget roligt längre. Men var kul och se att hon gillade de. Efter de följde jag med min kusin upp på stan sen hem till henne och hem. Gick hur mycket som helst den förmiddagen. På eftermiddagen tog vi de lungt sen runt kl 4 gick vi till min mamma och pappa på andra sidan stan :-) var härligt väder så var skönt att gå. Senare på kvällen fick alva så otroligt ont i magen så hon skrek och skrek. Magknip. Så hon sov bara korta stunder natten mellan torsdag och fredag. Så på fredagen så sov vi jättelänge tror klockan var 14.30 innan vi klev upp ur sängen men jag hade varit vaken länge satt i sängen med alva på mig och titta på film. Hon har haft lika ont i magen idag. Nu på kvällen var de lite bättre. Ska köpa semper dropparna imorgon. Hade såna för några dagar sen men dem har tagit slut. De funkade på hennes mage. Nu har hon nyss fått mat och sover så ska försöka sova jag med så man får sova lite. :-) ha de så bra kram!

Längesen!

Nu var de verkligen hur längesen som helst jag skrev sist. Vi fick en dotter den 9 augusti en Alva Louise Jansson Lantz! Helt underbar o snäll dotter, älskar min david fortfarande lika mkt om inte mer. david jobbar på volvo och jag är mammaledig. Känns helt underbart med livet just nu. Nu ska vi planera lite roligt här framöver, tänkte inte berätta riktigt än men de kommer.
Nu ska jag gå o mysa med dottern, ha de bra ska försöka bli bättre på att skriva. Ska skriva min förlossningsberättelse när jag fått mina papper. De blir efter den 21 oktober.

Kram
Den första bilden på dotterna våraN <3

RSS 2.0