Boken: Mamma, mormor och jag


Mamma, mormor och jag

Kim Kärnfalk

Mamma, mormor och jag är Kim Kärnfalks historia. Men det är också en berättelse om tre generationer kvinnor i Uddevalla. Om en mormor som drev skoaffär men drömde om ett glamourliv långt därifrån, om en barnskötarmamma som försökte räcka till men inte alltid klarade, om Kim som förverkligade mormors drömmar om ett annat liv. Över berättelsen vilar skuggan av en i högsta grad frånvarande rastlös tatuerarpappa, som inte kan slå sig till ro. Hur är det att växa upp med ett familjearv som väger tungt? Och vad hände med den där lilla flickan som tog ansvar för alla andra, men inte räckte till för sig själv?

Det är en historia om att gå över klassgränser och över gränser för kvinnlighet. Det är en historia om att vilja något annat. Mamma, mormor och jag är en uppväxtskildring, av hur det är att vara bisexuell kvinna i en svensk småstad, om skam och om att avvika från normen.Den har jag köpt, jag tycker den verkade bra :D hoppas jag får den imorgon för jag beställde den förra veckan


. image20


Torsdag

Imorse vaknade jag kl 6 och sa till mamma att jag hade huvudvärk och fick en värktablett :) min mamma är snäll, sen försökte jag somna om till rix fm, dem är så bra att bara ligga och lyssna på, inte kunde jag sova.

Mamma sa till mig tidigare imorse att hade jag inget att göra fick jag storstäda kylskåpet och även resten av huset. Så när jag endock inte kunde sova så börja jag storstäda kylskåpet :) det blev mkt skräp men det blev bra till slut :) Sen började jag plocka i resten av huset vilket resulterade i att jag städade huset med. Jag var klar runt halv 11 sen dess till nu har jag suttit i solen, så skönt med sol.

Men just nu tittar jag lite på tv för solen går i moln och det är inte kul att sitta i bikini då för det blir lite kallt. Det är ju trots allt bara vår än :) men skönt som fan är det.

Sen börjar jag sakna min david kom på att han kommer inte förns imorgon så började jag sakna honom mkt. Men jag får sällskap av madde inatt hon ska sova hos mig. Hon kommer runt 8 då ska vi ut och gå :) så skönt.

Imorgon typ kl 7.30 kommer rasmus och jag ska vara barnvakt på förmiddagen :) han är så mysig och go så det ska nog gå bra. :) Ska försöka ta en massa bilder på honom imorgon så kan jag lägga ut någon sen :)

Jobb

Japp nu bär det av till jobbet. Jag har suttit för det mesta hela dagen i solen :) så skönt ute ju :)

ne nu måste jag dra ha en bra onsdag :) puss o kram

Tisdag :)

Japp idag är det tisdag, jag är uppe så här tidigt för att jag börjar kl 8. Jag skulle slutat kl 12 men får jobba lite längre ända till 15.15 skönt med lite mer timmar. Så har jag tagit ledigt på älsklingens 20-års dag hela helgen så nu fattas det kanske 3 timmar jag förlorar. :) dem märker jag inte ens av.

Japp igår kunde jag inte sova heller så gick upp vid 8 så vid 09.20 var jag ute och gick och det var superskönt ute. Gick i en timme och 10 minuter. Sen satt jag i solen i ca 1 timme sedan gick jag till lidl och handlade lite sallad så jag kunde göra tonfisksallad. Åt det ute i solen. Jag älskar solen verkligen så skönt ute.

Hoppas ni får en super dag idag. Jag slutar som sagt 15.15 så då ska jag hem göra lite kvällsmat och sen gå en promenad igen på en timme och 10 minuter. :) så skönt man rensar tankarna lite.


Vad ska ni göra idag?

Puss o Kram

Tävling :)

Jag deltar i en tävling som pågår hos Maria på bloggen Fashion, Fame and Everything in Between. Där kan man vinna detta trendiga armband av svart agat från Elara Smycken. Det är superlätt att delta, läs mer om tävlingen här.


image19

Torsdag.

Japp det är det idag. Jag skulle åkt till min storesyster idag men så blev inte fallet. Jag har nämligen börjat motionerat:
Söndag: 1 timme och 10 min rask promenad.
Måndag:1 timme och 30 min rask promenad.
Tisdag: 3 timmar rask promenad.
Onsdag: 1 timme och 30 min rask promenad.

Och igår så sträckte jag hälsenan eftersom jag haft problem med mina hälar sen jag var liten så gjorde detta ont. Så ska försöka inte gå så mkt idag. Fast vill ta en rask promenad men får vila.

Japp får se om jag hinner skriva mer sen. Puss
image18

Tisdag :)

Japp nu var det otroligt längesen jag skrev här. Men har haft fullt upp, jobbar ju ganska mkt och är oftast trött efter jobbet. Men ska försöka skriva en gång om dagen iaf. Har börjat med att promenera ca 1 timme om dagen har gjort det i 3 dagar :) sköntr faktiskt.

Idag var jag barnvakt åt lille rasmus till kl 13 så nu har dem åkt hem, han var så trött så han skulle hem och sova lite. :)

Jag börjar snart att jobba börjar 16-20.30 :) sköna tider :)

ne nu ska jag göra mig lite kaffe.

Ha det super kram

Panikslagen!

Jag kanske är larvig men min fobi är mörker. Idag så var jag hos min kusin och hans tjej och deras bebis. Så ville emma naturligtvis bjuda på mat och maten blev sen så det hann bli mörkt innan jag skulle hem. Dem bor uppe i brattberget i höghusen ni som vet var det ligger och jag bor vid fellingsbrovägen vid rödlysena, det är ju ganska lång väg i mörker. Min kusin var snäll han följde med till vårdcentralen men sen gick jag själv. Fy fan säger jag bara vilken panik jag fick av att gå i mörker, så kändes det att någon förföljde mig vilket naturligtvis inte var. Men kändes så. Men som tur ringde min bästa vän madde mig när jag var halvvägs hem men när jag sen var vid hällbacken så dog hennes telefon fick sån panikkänsla igen inte kul, jag vet heller inte hur jag ska bli av med den heller. Kommer nog alltid finnas när. Det blir ju inte bättre heller av alla mord som blir i Sverige och allra minst i arboga och den familjen känner man med. Usch men nu vet ni att min fobi är mörker. Vilken är eran? om ni har någon.

Imorgon ska jag jobba 15.30-21 :) sen ledig fredag, lördag,söndag och måndag :) så skönt ska det bli min enda lediga helg på 4 veckor så denna helg ska jag vara i munktorp så dem inte kan ringa och säga att jag ska jobba :P jag ska bara ta det lugnt så skönt. Vad ska ni göra i helgen då? något planerat?

Jag har nyss blivit blondin igen trivdes inte som brunett. Jag är ju en blondin egentligen kanske lite därför :P nej jag trivdes inte så nu blondin igen :) Gjorde ljusa slingor i så blont med ljusblonda slingor :)


image17

Tävling :)

image16


Jag deltar i en tävling som pågår hos Maria på bloggen Fashion, Fame and Everything in Between. Där kan man vinna ett av dessa tre makeup-kit från EasyLooks. Det är superlätt att delta, läs mer om tävlingen här.

RSS 2.0